Hur startar jag laddningen av min bil?

För att starta laddningen av din elbil, koppla först in laddkabeln till laddstationen och bilen. Om nödvändigt, använd ett godkänt laddkort eller RFID-tagg. Alternativt kan betalning ske via Swish eller parkeringsappar som t.ex. Parkster.

1. Se till att laddstationens ikon lyser grönt (C-tek och Chargestorm) eller gult för Charge Amps, och att den är redo att börja ladda en elbil eller plugin-hybrid.

2. Sätt i ena änden av laddkabeln i laddstationen och den andra änden i din bil.

3. Om laddningen inte startar kräver laddboxen en godkänd RFID-tagg eller ett laddkort. Håll ditt laddkort eller din RFID-tagg mot RFID-ikonen (ser ut som en WiFi-symbol) på laddstationen. Laddningen bör nu starta.

OBS. Om du inte har ett laddkort kan du enkelt beställa ett här.

4. Förutom laddkort går det ofta att betala med Swish eller via en parkeringsapp. För att betala med Swish scannar du QR-koden på laddboxen, väljer det rätta uttaget och betalar. För att starta laddningen via en parkeringsapp skriver du in laddboxens zonkod i parkeringsappen, väljer uttag och startar laddningen.

Läs mer om laddning via parkeringsapp