Vad gör jag om laddkabeln sitter fast i bilen?

Om laddkabeln sitter fast i bilen, dra inte i den. Kontrollera uttagets färg och agera därefter. Gult/vitt: försök trycka in och dra ut kabeln. Grönt/blått: säkerställ att laddning är avslutad och försök igen. Rött: se bilens manual. Använd frigöring

Om du har problem med att ta ur laddkabeln ur bilens uttag är det viktigt att inte försöka dra och slita i kabeln. Börja med att kontrollera vilken färg bilens uttag har, och följ instruktionerna nedan.

Gult eller vitt: Innebär att bilen inte bör ha låst fast kabeln. Om så är fallet, prova att trycka in kabeln hårt i uttaget för att sedan försöka ta ur den igen.

Grönt eller blått: Innebär att bilens kabellås har blivit aktiverat och att bilen tror att laddning pågår. Börja med att kontrollera att laddningssessionen blivit ordentligt avslutad. Om du har försökt dra i laddkabeln, tryck in den hårt och rakt i uttaget och försök sedan dra ut den igen.

Rött: Något från bilen sida är fel, läs därför bilens manual.

Om inget av ovan fungerar är alla elbilar utrustade med en frigöringsknapp. Beroende på biltillverkare är knappen placerad på olika ställen, men vanligast är vid bilens laddningsuttag, på nyckelringen, ratten eller i bagageutrymmet. Detta bör även framgå i bilens manual. Om du ändå inte får loss laddkabeln hänvisar vi dig till din biltillverkares support.