Varför laddar min bil så långsamt hemma?

Bilens långsamma laddning hemma kan bero på flera faktorer: över 80% batteri, begränsningar i bilens inställningar, hög belastning på elnätet, dålig WiFi-mottagning hos laddboxen, eller miljöförändringar som påverkar WiFi-signalen. Kontrollera dessa

Hur snabbt din bil laddar kan bero på olika faktorer, där några av de vanligaste är:

1. Bilen har över 80% batteri. De sista 20% tar längre tid än vad det gör att ladda 0-80%.
  2. Laddstationen går på full effekt men en begränsning är satt i bilens interna inställningar. Kontrollera bilens inställningar.
  3. Maxkapaciteten för elnätet är uppnådd och laddningen bortprioriteras. Detta är extra vanligt under vintern när huset kräver mer energi.
  4. Laddboxen/lastbalanseringen har tappat Wifi-mottagningen. När det händer går ladboxen in i ett ”nödläge” där laddboxen ger endast 6A till bilen, oavsett om det finns mer ledigt. Detta görs för att undvika att säkringar går. Det är därför viktigt att se till att man har bra WiFi-signal där både box och lastbalansering ska placeras.
  5. Vatten i olika former, som regn och snö, kan störa WiFi-signalen till laddboxen. En repeater kan då hjälpa för att förstärka signalen. Signalen kan försämras även på sommaren, oavsett regn. Träd och buskar med vattenrikt bladverk kan också dämpa signalen. Ändringar i omgivningen, som garagestädning eller omflyttning, kan också påverka laddningseffekten. Om WiFi-routern flyttas hemma, se till att laddboxen fortfarande har god mottagning. Byte av WiFi-router eller lösenord kräver uppdatering i laddboxen. Diverse faktorer kan påverka laddboxens prestanda, även om den inte är trasig.